Woonzorgcentrum

Zorg

Een team van gekwalificeerd verplegend, verzorgend en logistiek personeel garandeert 24u/24u een uitgebreid aanbod aan zorgverlening.

Op de open afdeling (Margrietlaan (0) en Klaprooslaan (1)) en de beschermde afdeling (Jasmijnlaan (2)) kan u iedere weekdag van 8u tot 15u terecht bij hoofdverpleegkundigen.

De Jasmijnlaan biedt specifieke zorg en toezicht voor bewoners met dementie. En extra ondersteuning aan de familie gedurende het dementieproces.

De hoofdverpleegkundigen gaan zowel bij een opname als tijdens het verblijf na of de bewoner de zorg krijgt die hij/zij nodig heeft en wenst. Na overleg kunnen palliatieve zorgen aangeboden worden.

Huisdokter

Iedere bewoner is vrij zijn eigen huisarts te kiezen. Wanneer de huisdokter thuis om de drie weken langs kwam, komt hij in Hof ter Bloemen ook om de drie weken.

Dokter Gorissen Pieter-Jan werd door woonzorgcentrum Hof ter Bloemen aangesteld als coördinerend en raadgevend arts, kortweg CRA. Hij coördineert de werking van de artsen, werkt mee aan vorming van het personeel, ondersteunt de palliatieve zorgverlening, geeft advies en kan als bemiddelaar optreden bij medische aangelegenheden.

Ergotherapeut

De ergotherapeuten trachten het handelen van de bewoners te stimuleren en te behouden, dit door cliëntgerichte activiteiten aan te bieden. Door deze activiteiten kan het participatieniveau van de bewoners verhogen waardoor ze meer:

  • sociale contacten hebben,
  • fysieke en cognitieve stimulatie krijgen,
  • verder wordt er gestreefd dat de bewoner zich thuis voelt en dit in een veilige en vertrouwde omgeving.

Activiteiten die de ergotherapeuten aanbieden zijn:

  • Bewoners begeleiden bij het ochtendtoilet, hierbij krijgen de bewoners de kans om zichzelf in de mate van het mogelijke op hun tempo te wassen en aan te kleden.
  • Relaxatiebaden bij bewoners die hier baat bij hebben.
  • Kookclub waarbij wekelijks een kleine groep bewoners kookt voor hun eigen middagmaal. De menu wordt telkens in groep besproken.
  • Hulp- en loopmiddelen: samen met de kinesisten wordt er nagegaan hoe de bewoner zo lang mogelijk zijn zelfstandigheid kan behouden.
  • Jaarlijks wordt er gewerkt rond valpreventie en wekelijks rond beweging.

Kiné

Samen met de ergotherapeut geeft de kinesitherapeut advies over rolstoelen en loophulpmiddelen. Verder staan de kinesisten in voor het onderhoud van de spierkracht, de mobiliteit en voor het mobiliseren van de gewrichten.

In Hof ter Bloemen zijn twee kinesisten actief.

De kinesitherapie dient steeds op aanvraag van een arts en in overleg met de hoofdverpleegkundige te gebeuren.

Kapper

De twee zelfstandige kapsters waar iedereen alle bewoners van Hof ter Bloemen beroep op kunnen doen, zijn wekelijk in huis. Het kapsalon bevindt zich op het gelijkvloers aan de inkom tegen over het onthaal.

Wenst u naar de kapster te gaan? Dan meldt u dit aan het onthaal of vraagt u iemand van de verpleging om dit door te geven aan de receptioniste.

U kan indien gewenst uw eigen kapper van thuis in Hof ter Bloemen uw haar laten doen. Dit kan op de kamer/ assistentiewoning of in het kapsalon als de huiskapsters niet aanwezig zijn.

Pedicure

De zelfstandige pedicure komt elke dinsdag de voeten verzorgen van bewoners die hierom vragen.

Wenst u dat de pedicure bij u op de kamer of assistentiewoning langs komt? Dan meldt u dit aan het onthaal of vraagt u iemand van de verpleging om dit door te geven aan de receptioniste.