Daginvulling

Daginvulling op maat van iedere bewoner

Het ergo- en het woonleefbegeleidersteam, bestaande uit drie ergotherapeuten en twee woonleefbegeleiders, werken aan een continue verbetering van de dagelijkse leefomgeving en zorgen voor een verscheidenheid aan activiteiten doorheen het jaar.

Zij zoeken samen met u naar een daginvulling op maat die u zelf kan opnemen, zoals wandelen, lezen, gezelschapsspelen, extra beweging, kookmomenten, enz.. . Alsook tal van activiteiten die aansluiten en de interesse van verschillende bewoners: muziek en dans, creatieve activiteiten, kook- en bakmomenten, filmnamiddagen, bloemschikken, petanque, en zoveel meer.

De allerlaatste nieuwtjes, de activiteitenkalender worden gebundeld in het maandelijks “Thuiskrantje”. Deze wordt op de kamers uitgedeeld en in de brievenbussen van de bewoners van de assistentiewoningen.

Om het contact met de buitenwereld te behouden wordt er doorheen het jaar samen gewerkt met kleuter- en lagere scholen, plaatselijke verenigingen,…

De cafetaria

wordt uitgebaat door vrijwilligers en deze bevindt zich op het gelijkvloers rechts van de inkomhal.

In het cafetaria kan je dagelijks terecht voor een drankje, een stukje taart of een ijsje.

Op maandagnamiddagen wordt er gekaart, ook door mensen uit de buurt. Op andere momenten doorheen het jaar vinden hier tentoonstellingen en optredens plaats. In combinatie met de inkomhal hebben we een grote ruimte binnenshuis ideaal voor onze jaarlijkse kerstmarkt, het carnavalsfeest, modeshows,… .

Bij mooi weer tijdens de zomerdagen kan je gebruik maken van het terras met zicht op de tuin.

Dierendagen

Vier keer per maand worden er dierendagen voorzien. Op deze manier kunnen bewoners het contact met hun geliefde huisdier blijven behouden. Op deze dagen kunnen huisdieren met familie/vrienden op bezoek komen. De dieren zijn wel niet toegelaten in het cafetaria en in de liften.

Deze dagen zijn wisselend, drie dagen doorheen de week en een dag in het weekend. Een overzichtje van de juiste dagen wordt aangebracht op het infobord in de inkomhal. De dierendagen worden ook aangebracht op de activiteitenkalender.

Tuin

Zowel aan de voor- als aan de achterkant van Hof ter Bloemen kan je genieten van een prachtige tuin. Toegankelijk met de rolstoel en rollator, voorzien van voldoende zitbanken in de zon en in de schaduw.

In de achtertuin is er een vijver aanwezig en een petanquebaan, en kan je op het terras genieten van een drankje van het cafetaria.

In de voortuin is er ook een ruime auto- en fietsparking voorzien. Tijdens de zomermaanden kan je van IJskar Rossi op woensdag van 15.30u tot 16u een heerlijk ijsje kopen.

Misvieringen

Elke bewoner heeft het recht op een vrije beleving van de godsdienstige, morele of filosofische overtuiging. Mensen die een ander geloof hebben zullen we de mogelijkheid geven om dit geloof te beleven.

In Hof ter Bloemen worden er misvieringen voorzien bij Kerstmis, Aswoensdag, Pasen en Allerheiligen. Hier kan u naar eigen keuze al dan niet aan deelnemen.

Maandelijks kan u deelnemen aan de Heilige Communie.

Misvieringen en de Heilige Communie momenten kan u terug vinden in ons maandelijks infokrantje, alsook op de infoborden aan de inkom en toegang van de hobbyzaal.

Heusden centrum

Hof ter Bloemen is op wandelafstand gelegen van heel wat winkels, de kerk, de bibliotheek, bankinstellingen, caf├ęs, bakkers,